au.cat
Inici Una auca? Com es fa? Temes Darrera auca Enllaços Llibre d'or Contacte Mapa del lloc
foto foto

Actualització     Página : Temes » Auques de taula » Auca del pa amb tomàquet

Auca del pa amb tomàquet

1. És empresa meritòria
de l'entrepà fer la història.

2. Però per a un rodolinaire
aixó rai, no costa gaire.

3. Quan hi ha pocs ingredients
allargues més els que tens.

4. Així ho fem amb l'entrepà
menjar d'ahir i de demà

5. És un menjar casolà
que un català va inventar ?

6. Ben segur un home frugal,
o una dona, tant se val.

7. N'hi ha als hostals catalans
i també als grans restaurants.

8. Tant pot ser per a esmorzar,
per berenar com per sopar.

9. Vés a la fleca del racó,
a comprar un pa rodó,

10. …talla dues primes llesques
o gruixudes si t'engresques.

11. …i fregant-les amb tomàquet
disposa't a fer un bon àpat.

12. Ruixa-ho amb oli com cal
i un pessic petit de sal.

13. Ara és l'hora de triar
l'important de l'entrepà.

14. Pots fer-lo amb un bon pernil
és clar, és el millor entre mil.

auca timaquet
Clic: Auca amb dibuixos »

15. O si no, posa-hi sardina :
anxoves o bé tonyina.

16. Pels vegetarians, formatge,
el més tendre del prestatge.

17. Per un sopar canadenc
és el que jo sempre prenc.

18. Si allargues més la llista,
" res més " pel vegetalista.

19. Els cuiners del món sencer
un honor ens volen fer.

20. El" pa amb tomàquet " tan nostre
el pujaran fins al sostre.

21. Si estudies el que hem dit
es pot dir ben decidit :

22. que l'entrepà català
és un menjar sobirà.

23. Ja que duu als seus elements
essencials aliments.

24. Pa amb tomàquet, amb bon pa
és un àpat català !

Text :
Ramon Cuéllar / Joan Vilamala 2004

| Inici | Una auca? | Com es fa? | Temes | Darrera auca | Enllaços | Llibre d'or | Contacte | Mapa | Pujar | Imprimir |