au.cat
Inici Una auca? Com es fa? Temes Darrera auca Enllaços Llibre d'or Contacte Mapa del lloc
foto foto

Actualització     Página : Temes » Auques de taula » Auca de la crema catalana » il·lustracions

Auca de la crema catalana
Text: Ramon Cuéllar / Joan Vilamala 2004
1
1. És la " crema catalana "
la crema més fina i sana.
2
2. Això també és ben nostre,
casolà i la millor postre.
3
3. De nostra cuina ha fugit
i pel món s'ha escapolit.
4
4. La trobes per tot Hispània
i a l'illa de Tasmània.
5
5. I és que l'àvia o la minyona
te la fan en una estona.
6
6. La recepta que et daré,
no et costarà cap calé.
7
7. Serà al gust dels teus clients,
nens, o avis sense dents :
8
8. - 1 litre de llet genuïna,
- cinq rovells d'ous de gallina.
9
9. - 2 ous sencers, hi manca
- i la canyella en branca.
10
10. - de sucre 150 grams,
- pell de llimona, dos pams.
11
11. - 50 grams de maizena
i la llista ja està plena.
12
12. Llet i perfums bulliràs,
15 minuts pas a pas.
13
13. Cal batre fécula i ou
amb el sucre dolç i nou.
14
14. Ho poses sobre foc lent
i remenes lentament.
15
15. I quan tot hagi bullit
no hi fiquessis pas el dit.
16
16. Poc després espessa es fa;
cal deixar-la refredar.
17
17. L'aboques en cassoletes,
no cal pas gaire plenetes.
18
18. Les racions individuals
són plat típic ; som formals.
19
19. Posa-hi sucre dalt del cim
ni espés, ni massa prim.
20
20. El disc prendràs ben calent,
quan el tenim tot roent.
21
21. Crema-hi el sucre al damunt
i ja la tindràs a punt.
22
22. Fes la crema catalana
al menys un cop per setmana.
23
23. Dona tu aquesta recepta
veuràs com tothom l'accepta.
24
24. Nostra crema catalana
és la crema més mundana!
| Inici | Una auca? | Com es fa? | Temes | Darrera auca | Enllaços | Llibre d'or | Contacte | Mapa | Pujar | Imprimir |