au.cat
Inici Una auca? Com es fa? Temes Darrera auca Enllaços Llibre d'or Contacte Mapa del lloc
foto foto

Actualització     Página : Temes » Auques de taula » Auca de la crema catalana

Auca de la crema catalana

1. És la " crema catalana "
la crema més fina i sana.

2. Això també és ben nostre,
casolà i la millor postre.

3. De nostra cuina ha fugit
i pel món s'ha escapolit.

4. La trobes per tot Hispània
i a l'illa de Tasmània.

5. I és que l'àvia o la minyona
te la fan en una estona.

6. La recepta que et daré,
no et costarà cap calé.

7. Serà al gust dels teus clients,
nens, o avis sense dents :

8. - 1 litre de llet genuïna,
- cinq rovells d'ous de gallina.

9. - 2 ous sencers, hi manca
- i la canyella en branca.

10. - de sucre 150 grams,
- pell de llimona, dos pams.

11. - 50 grams de maizena
i la llista ja està plena.

12. Llet i perfums bulliràs,
15 minuts pas a pas.

13. Cal batre fécula i ou
amb el sucre dolç i nou.

14. Ho poses sobre foc lent
i remenes lentament.

auca catalana
Clic: Auca amb dibuixos »

15. I quan tot hagi bullit
no hi fiquessis pas el dit.

16. Poc després espessa es fa ;
cal deixar-la refredar.

17. L'aboques en cassoletes,
no cal pas gaire plenetes.

18. Les racions individuals
són plat típic ; som formals.

19. Posa-hi sucre dalt del cim
ni espés, ni massa prim.

20. El disc prendràs ben calent,
quan el tenim tot roent.

21. Crema-hi el sucre al damunt
i ja la tindràs a punt.

22. Fes la crema catalana
al menys un cop per setmana.

23. Dona tu aquesta recepta
veuràs com tothom l'accepta.

24. Nostra crema catalana
és la crema més mundana!

Text:
Ramon Cuéllar / Joan Vilamala 2004

| Inici | Una auca? | Com es fa? | Temes | Darrera auca | Enllaços | Llibre d'or | Contacte | Mapa | Pujar | Imprimir |